CENTER.HU csoportok
CENTER.HU elérhetőségek

Felhasználó:

Vendég

www.center.hu / Archívum / Hírek / 2003. szeptember / Digitális formában letölthető a magyar címer 

Digitális formában letölthető a magyar címer

Digitális formában letölthető a magyar címer

A Magyarország.hu ügyintéző rovatából letölthető a Magyar Köztársasága címerének vektorgrafikus ábrázolása. A heraldika hagyományait is tiszteletben tartó digitális címer szabadon használható a kormányzati és a nonprofit szektor számára.A Magyarország.hu ügyintéző rovatából letölthető a magyar címer különböző digitális formátumokban. Az országjelképet az arra jogosult kormányzati intézmények és a nonprofit szektor szabadon használhatják. Bár a magyar címernek eddig is megvoltak a szabványelőírásai, digitális felhasználásra egészen eddig még nem dolgozták ki ezeket.

A Magyarország.hu ügyintézőjében a címert le tudják tölteni különböző digitális formátumokban (képernyőre, nyomatokhoz, Illustrator, Encapsulated PostScript, Corel Draw, GrayScale és fekete-fehér).

A Magyar Köztársaság címerének megfelelő - a heraldika hagyományait is tiszteletben tartó - ábrázolásának szabályait és annak lehetséges változatait az MSZ 3500 szabvány 1990. szeptember 15-től rögzíti. A szabvány az Országgyűlés által elfogadott címer színes ábrázolása, illetve a címer grafikai sokszorosításra alkalmas, egyszín nyomású rajza. Eme szabvány nem rendelkezik a címer különleges megjelenési formákon (pl. bankjegy, bélyeg stb.) való alkalmazásáról.

A címer használatára az Országgyűlés, az országgyűlési képviselők, a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság, az Alkotmánybíróság tagja, az országgyűlési biztosok, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, a Kormány, a Kormány tagja, a fegyveres erők, a helyi önkormányzat, a helyi kisebbségi önkormányzat, a bíróság, az ügyészség, a rendvédelmi szervek és a közigazgatási feladatot ellátó szervek jogosultak. Ezek hivatalai, valamint a felsoroltak képviseletére jogosult személyek a hivatali feladataik ellátása során külön engedély nélkül használhatják, illetőleg helyezhetik el az épületeiken és helyiségeikben.

 

Eredeti cikk: http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/cimer20030921.html?h=1
Forrás: www.magyarorszag.hu

 

Vissza

IT Hírek:COMPUTERWORLD HÍREK

hole@mail.center.hu

Szűkítés: OK

Copyright © CENTER.HU Kft, 2000-2015. Minden jog fenntartva

oldaltérkép | adatkezelés |

jogi tudnivalók | új oldalak |

vásárlási feltételek | e-mail


PARTNEREINK: Computerworld.hu | GameStar.hu | PCWorld.hu | SG.hu Hírmagazin | PC Guru