CENTER.HU csoportok
CENTER.HU elérhetőségek

Felhasználó:

Vendég

www.center.hu / Szolgáltatások / Szerverek 

Szerverek

Internettel kapcsolatos szolgáltatásaink

Akár néhány nap alatt üzembe tudjuk helyezni a cég nevének megfelelő domain nevet.
• .hu, . com, . net, . org , .eu, .biz, . info, stb. végződésű domainek regisztrációja, domain-karbantartás;
• internetes szerverek (mail, www, ftp) telepítése, konfigurálása, üzemeltetése;
• weboldal, portál készítés;
• e-mail vírusok elleni védelem, spam-szűrés.


Internetes szerverek telepítése, beüzemelése
Az internetes szerverek telepítése és üzembe helyezése nagy szakmai ismeretet és tapasztalatot kíván meg.
A Tudástár menüpont alatt találhat ehhez segítséget, de ha szeretnék ránk bízni a feladatokat, akkor a Linux és MS szerverek telepítését és konfigurálását is szívesen vállaljuk. Az ilyen munka bonyolultsága jelentősen függ az Önök igényektől, ezért a munka elvégzésének díjazását csak egyeztetés(ek) után tudjuk megállapítani.
Önnek csak az igényeit kell pontosan megfogalmaznia és mi rövid időn belül installáljuk és elhelyezzük valamelyik (akár az Ön által megjelölt) magyarországi Internet szolgáltatónál, vagy az Ön telephelyén az általunk telepített Internetes szervert. Természetesen vállaljuk a szerverek saját telephelyünkön való komplett üzemeltetését, karbantartását, beleértve a teljes hardver és szoftver fejlesztést is.

Web hosting
Internetes szerverek és web oldalak üzemeltetése, állandó Internet kapcsolat biztosítása az Önök számára.

Web szerverek
Az Interneten működő http kiszolgálók kb. 35-40 %-a fut Linux rendszer alatt, webszerverként az Apache-t használva.
Mi is elsősorban ezt alkalmazzuk, mivel az apache ingyenes (a GNU licensz égisze alatt fejlesztették ki), s a nyílt forráskódú szoftverek minden előnyét magán viseli. A jól átgondolt moduláris felépítésnek köszönhetően rengeteg tulajdonsággal felruházható különböző szoftvermodulok segítségével, legyen az igény akár script programozási nyelv fordító működtetése (php, perl), adatbázis szerver kapcsolat, biztonságos http kapcsolat megvalósítása (SSL vagyis secure socket layer), stb. Az apache a lehetőségek széles tárházát vonultatja fel és felveszi a versenyt rengeteg kereskedelmi web kiszolgálóval, de természetesen vállaljuk a Web szerver más szoftverrel történő működtetést is.

Levelező (e-mail) szerverek, levelező szolgáltatás
Vállaljuk teljes körű Linux vagy Microsoft Exchange alapú elektronikus levelező és csoportmunka-támogató rendszerének telepítését, üzemeltetését, s a kialakított rendszer felhasználó szintű támogatását.
Saját e-mail szerverünkön vállaljuk e-mail postafiókok és levelező listák üzemeltetését.

Vírusvédelem, spam-szűrés
A hagyományos, kizárólag a kliensoldali vírusvédelemre, így a felhasználókra támaszkodó megközelítés a teljes szervezet szintjén nem képes hatékonyan biztosítani a vírusmentes informatikai környezetet. Az egyre kifinomultabb, rendkívül gyorsan terjedő és sokoldalú vírusok ellen csak a többlépcsős, minden veszélyeztetett belépési pontot felügyelő rendszer nyújthat elégséges védelmet. Ezért a vírusvédelmi rendszereknél minden potenciális sérülékenységi pontot megpróbálunk lefedni a munkaállomásoktól a fájlszervereken keresztül a levelek szűréséig.
Bár a vírusok jelentik a legkézzelfoghatóbb fenyegetést, a tartalomszűrési funkció jól kiegészítheti a hagyományos vírusszűrést. A vírusok és egyéb rosszindulatú programok elleni védekezés mellett így lehetőség nyílik a nem kívánt, bizalmas tartalmú vagy titkosított levelek, túl nagy vagy nem engedélyezett típusú csatolt állományok ellenőrzése, a nem produktív honlapok és a webes forgalom korlátozása.
Megoldásainkban ezek beállítások központilag módosíthatók, bizonyos napszakra vagy éppen felhasználók egy csoportjára külön érvényesíthetők és a felhasználói manipulációktól védettek.

Mindenki számára talán legfontosabb feladat saját informatikai rendszereinek, adatainak, levelezésének védelme, hatékony vírusvédelme, a biztonsági tűzfalak kialakítása, majd ezek hatékony üzemeltetése.
Tapasztalt szakembereink szakmai tudását, gyakorlati tapasztalatait tudjuk felajánlani az Önök rendszereinek kialakításához.
Ügyfeleinknek több lépcsős vírusvédelmet biztosítunk, melyek a következők:

  • vírusirtás a levelező szerveren;
  • vírusirtás a fileszerveren;
  • vírusirtás a klienseken.

Tűzfal (Firewall) megoldás
Manapság nagyon kiemelt témává vált a különböző számítógépes hálózatok biztonságtechnikája.
Az általunk telepített Linux szerver a proxy, tűzfal és igény esetén víruskereső és levelezőszerver funkciókat látja el, az alábbiakban részletezett módon.
Ennek távoli felügyeletét havi átalánydíjas formában vállaljuk. A tűzfal frissítése az adatbiztonságot komolyan érintő kérdés, mivel csak a legfrissebb szoftver csomagok feltelepítésével, a szerver felügyeletével lehet megelőzni a betöréseket.

Kétféle tűzfal létezik: az egyik a hálózati szinten működik, és csomagszűrőnek hívják, míg a másik az alkalmazási szinten operál (különböző protokoll proxy-k, tcp wrapperek). Az előbbi alacsony szinten működik, beállításához nagy tapasztalat szükséges, hiszen hálózati (IP) adat-csomagok szintjén kell gondolkodnunk, mégcsak nem is bejövő, vagy kimenő kapcsolatokban. Meg kell határoznunk az IP csomagok forráscíme, forrás port-ja, célcíme, célportja és egyéb adatok alapján (például hogy kapcsolatot kezdeményező csomagról van szó), hogy melyik csomagot engedjük be hálózatunkba, illetve melyiket engedjük ki és melyek azok, amelyeket letiltunk.
A második kategória már alkalmazás szinten működik, és inkább a belső hálózatunk munkaállomásait szabályozhatjuk velük, mintsem hogy arra legyenek jók, hogy kívülről érkező rosszindulatú támadásokat védjenek ki. Jó példa a használatukra a web proxy, amely működhet úgy is, hogy (folyamatosan frissülő url adatbázissal) bizonyos url-eket, webcímeket nem enged letölteni.

Cégünk profiljához hozzátartozik a tanácsadás, az önök igényeit kielégítő egyedi biztonsági megoldások fejlesztése, kialakítása, a megoldás menedzselése.

 IT Hírek:COMPUTERWORLD HÍREK

hole@mail.center.hu

Szűkítés: OK

Copyright © CENTER.HU Kft, 2000-2015. Minden jog fenntartva

oldaltérkép | adatkezelés |

jogi tudnivalók | új oldalak |

vásárlási feltételek | e-mail


PARTNEREINK: Computerworld.hu | GameStar.hu | PCWorld.hu | SG.hu Hírmagazin | PC Guru