CENTER.HU csoportok
CENTER.HU elérhetőségek

Felhasználó:

Vendég

www.center.hu / Tudástár / Hírek / Új négyutas szerverekkel jelentkezett a Dell 

Új négyutas szerverekkel jelentkezett a Dell

Frissítette csúcsmodelljeit a Dell is, az új Xeonok megjelenését kicsivel megelőzve bemutatkozott az R930 és a családhoz tartozó többi modell is.

Bemutatta új generációs négyfoglalatos szervereit a Dell. A csúcsmodell menetrend szerint az R920-at váltó R930, de ezzel egyidőben frissült nagy kedvencünk, a VRTX, az M1000e konvergens platform is, valamint generációt változott az FC830 és az M830 blade rendszer is. Ahogy ilyenkor szokásos, a generációváltás egybeesik az Intel architektúraváltásával, az új gépek már az Intel E5-4600 v3-as lapkák köré épülnek, érdekes módon ezeket hivatalosan nem jelentette még be a chipgyártó.

Az új PowerEdge R930-as alapból az Intel innovációit tolmácsolja, így az új processzorok révén 20 százalékkal több processzormagot kínál, és ugyanennyivel nő az integrált gyorsítótár mérete is. A Haswell mikroarchitektúrát használó Haswell-EP processzorokat még nem jelentette be a cég, a specifikációk így nem hivatalosak, a kiszivárgó adatok szerint a csúcsmodellek 18 maggal (36 thread), 45 megabájt harmadszintű gyorsítótárral érkeznek. A Dell ígérete szerint a Haswell-EP mintegy 22 százalékos gyorsulást hoz az előző generációhoz képest, vagyis együtt skálázódik a 15-ről 18-ra ugró magok számával.
Az új modellekben a processzoros architektúra cseréjén túl is van csemege bőséggel. Az egyik ilyen az új, NVMe csatolót használó PCI Express szabványú SSD-k használatának lehetősége, ez szupergyors helyi háttértárat biztosít a szerver számára - lényegesen gyorsabbat, mint a hagyományos SAS/SATA csatolós . Az R930-ban nyolc ilyen foglalat található, ezekbe egyenként 3,2 terabájtos SSD-k illeszthetőek. A helyi tároló ezen felül 24 darab 2,5 hüvelykes egységet (merevlemezt vagy SSD-t) tud fogadni. Az elképesztő számok itt még nem érnek véget, a négyfoglalatos gép ugyanis összesen 6 terabájt RAM-ot képes fogadni a 96 memóriafoglalatban, ebbe már egészen brutális méretű adatbázisok is elférnek, in-memory feldolgozás céljára.

Természetesen az új szerver is a Dell iDRAC hardverfelügyeleti platformját használja, amely az üzemeltetőknek alacsony szintű hozzáférést biztosít a szerverhez, az azon futó virtualizációs réteghez és az operációs rendszerhez is. A platform mára elég komoly automatizációs eszköztárral bővült, amellyel néhány kattintással összelegózható a szerveren futó teljes szoftverstack. Ha még ez is túl sok lenne, a Dell a rendszert kínálja előtelepített, előreintegrált szoftvercsomagokkal is, például Oracle Database 12c vagy SAP HANA is elérhető ilyen formában.

A rendszer várhatóan 2015 júniusában jelenik meg kereskedelmi forgalomban

Forrás:
http://www.hwsw.hu/hirek/53905/dell-poweredge-r930-haswell-ep-szerver-negy-foglalat.html
IT Hírek:COMPUTERWORLD HÍREK

hole@mail.center.hu

Szűkítés: OK

Copyright © CENTER.HU Kft, 2000-2015. Minden jog fenntartva

oldaltérkép | adatkezelés |

jogi tudnivalók | új oldalak |

vásárlási feltételek | e-mail


PARTNEREINK: Computerworld.hu | GameStar.hu | PCWorld.hu | SG.hu Hírmagazin | PC Guru